Skriveopgave, motivation og personlig visdom: Vælg et mantra og reflekter over det.

Vær som tigeren, der ikke tænker over sine striber. Tigeren der stoler på, at den har ressourcerne til at klare hvad der end måtte opstå fra øjeblik til øjeblik

FOTO

Eksempel på personlig visdom fra den tidlige Buddhisme: “Vær som tigeren, der ikke tænker over sine striber, og der heller ikke tænker over hvad andre tænker om dens striber. Den, der ikke tænker over fortid og fremtid, men stoler på, at den har ressourcerne til at klare, hvad der end måtte opstå fra øjeblik til øjeblik.” 
Skriveøvelse. Vælg 3 Mantraer, beskriv hvad der fik dig til at vælge dem. 3 siders opgave.

Mantraerne

Succes er ikke noget der sker, men noget du skaber — Husk at en opgave rent faktisk skal udfordre dig, for at anspore dig. — Så længe du bevæger dig i den rigtige retning, er tålmodighed vigtigere end hurtige resultater. — Beløn dig selv for din indsats og ikke for dit resultatet. — Tilgiv dig selv hvis du fejler, kommer bagud, eller ikke får gjort som du havde planlagt — Mod er ikke ensbetydende med fravær af frygt.  — Mod er er en muskel, der styrkes ved brug.  — Vær positiv, og ikke passiv.  — Led efter årsager til gøre noget, snarere end årsager til ikke at gøre noget. — Hvis du ikke vil udvikle dig, kan ingen hjælpe dig, hvis du gerne vil, kan ingen stoppe dig. — Tilfredse mennesker er kendetegnet ved, at de altid har rejst sig op igen efter  et nederlag. — Betragt dig selv som en kær ven, som du har ansvaret for at hjælpe. — Lad være med at sammenligne dig med andre, sammenlign dig selv med den, du var igår.  — En god struktur låser dig ikke fast, men befrier dig.  — Aldrig konkluder noget endeligt om dit liv, for du ved ikke hvad der venter bag det næste hjørne.  — Alle kan næsten lære alt, det er et spørgsmål om at tage afsæt i ens reelle kompetence niveau.  — Af ingenting kommer ingenting. Gør noget. Du behøver ikke at fikse alt ved din situation. Én ny rutine kan få hele dit liv til at spire. — Du kan enten mærke smerten fra fortrydelsen eller fra disciplinen, det er dit valg. — Hvis du tror på det, vil du se muligheder, hvis du ikke tror på det, vil du se forhindringer. — Hvis det virker til, at du har alt under kontrol, arbejder du ikke hårdt nok.  — Bliv ved med at give dit bedste, selvom du ikke oplever, at det bliver belønnet. — Ordet “krise” er på kinesisk skrevet med to tegn “fare” og “mulighed”.   — Det bedste tidspunkt at plante et træ på var for tyve år siden, det næstbedste er nu. — Når du når til den enden er rebet, så bind en knude og hold fast.  -Tvivl på egne evner hindrer mere succes, end fiaskoer nogensinde ville kunne.  — Man behøver ikke at kunne se hele trappen, for at tage det første skridt op ad.  — Vær glad for det du har, mens du arbejder for hvad du vil have.  — Lad være med at lade det, du ikke kan gøre, forhindre dig i at gøre det, du kan gøre.  — Lad bekymringer, frygt, skam og grublerier ligge. Brug din energi på at lykkes med det du skal.  — Gør noget i dag, som dit “fremtidsselv” vil takke dig for. — Det kan blive hårdt, men det er ikke ensbetydende med, at det ikke kan lade sig gøre.  — Du begår den fejl, at du tænker at din lykke beror på, at du opnår det du vil have. Alt hvad der virkelig betyder noget, er viljen til glæde; en slags enorm, evigt tilstedeværende bevidsthed.

 

Skriveopgaven:

Hvad fik dig til at vælge netop det mantra?

Hvad ville det betyde for dig, hvis du kunne huske dig selv på det hver dag?

Hvis du skulle forklare en fremmed hvorfor du valgte det, hvad ville du sige?

Hvis du kunne leve ud fra det mantra i arbejdsliv/kærlighedsliv/som jobsøgende/studerende – hvad ville du så kunne, som du har svært ved nu

Hvis du ser tilbage på dit liv, er det så situationer, hvor du faktisk har benyttet dig af mantraets visdom/retningsangivelse/gode råd? 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.