Lej en “husfilosof” til dig og dine venner

Er I vant til at kredse om de samme ting, på de samme måder, og kunne I bruge en mental vitamin indsprøjtning? Hvis du vil forkæle dig selv og dine venner med spændende viden, og gode samtaler, så prøv en “husfilosof”.

Jeg kommer ud til jer i en time eller to, og sætter latter og dybe samtaler i gang.  Emnerne beslutter vi i fællesskab i forvejen. Repertoiret spænder bredt fra stoicisme og identitetspolitik hen over kønsforskelle til mytologi og litteratur.

“Husfilosoffen” repræsenterer en genkomst af oldtidens symposium – drikkelag og diskussion i ét. Deraf fotoet. Som en gammel græker tænker jeg også, at der ikke findes en bedre måde at udvikle og nyde viden på, end sammen med gode venner, ansporet af skarpe perspektiver, gode spørgsmål og en drink eller to. 

Jeg mener det faktisk. Som psykolog har jeg afholdt utallige foredrag, seminarer og kurser, og haft grupper, par og enkeltpersoner i terapi og coaching, og det slår mig, at det er særligt inspirerende at udvikle viden  i venners lag.

Min titel er psykolog, men her benytter jeg mig af betegnelsen  “husfilosof”, da det  beskriver mit forehavende. Hos den græske tænker Aristoteles var “filosofi” en betegnelse for livskunst baseret på indsigt, der kunne føre til beherskelse af lidenskaberne og dermed til en lykkelig tilværelse. Samtalerne vi sætter i gang, har netop det mål at højne indsigt og underholde på samme tid, og gøre alle lidt lykkeligere.

Ring til mig og lad os få en snak om en “husfilosof” kunne være noget for  jer: Tlf. 28700900 / thomas.markersen@gmail.com

 

Udtalelse: 

Kære Thomas, 
Tak fordi dit oplæg og de refleksioner, som du formående at igangsætte, da du deltog til min fødselsdag. Det var ikke bare underholdende, men også spændende perspektiver, som jeg i høj grad værdsatte ikke, kun var baseret på de åbenlyst morsomme forskelle mellem mænd og kvinder, men i høj grad på forskningsbaseret viden. Dertil er det tydeligt at din store erfaring fra dit arbejde med mennesker gør at du formår at gribe øjeblikket baseret på de input du modtog.
Jeg søgte en person, der kunne facilitere interessante samtaler, og dine input levede videre i samtaler resten af aftenen. Vi havde substantielle og refleksive samtaler om vores samliv som kærester, mine veninders rolle som mødre, og vi oplevede nye perspektiver på velkendte emner om de udfordringer vi møder på vores arbejdsplads.
Som en af mine veninder sagde senere på aftenen: ”Han måtte godt være blevet nogle timer mere, jeg har så mange flere spørgsmål”.
Mine veninder havde alle positiv feedback – ikke kun om ideen at gøre noget andet til en fødselsdag, men også til dig, din viden, det uformelle format samt din måde at facilitere vores samtale og få os til at reflektere.  
Tusind tak Thomas!
Emilie Sønke

 

 

Published by thomasmarkersen

Praktiserende psykolog og konsulent i erhvervslivet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: