Fire nemme øvelser: Sådan bliver du mere attraktiv (TV2.dk, 2016)

Med en smule øvelse kan du ved hjælp af fire nemme øvelser lære at blive mere attraktiv.

Måske har du bare været uheldig, eller måske trænger du til at få finslebet dine færdigheder udi at kurtisere.

Psykolog Thomas Markersen giver dig her fire nemme øvelser til, hvordan du bliver mere attraktiv i år. Men først giver han et par gode råd på vejen, og det første er at støve det ydre af.

– Man må godt se lidt på, hvordan man ser ud. Der er mange mænd, der ikke er klar over, at kvinder kigger på, hvad de har på af især sko. Man skal helt klart gøre noget ved sit ydre.

– Selvfølgelig har det ydre meget at skulle sige. Hvis du eksempelvis sidder og spiser med åben mund og ikke har ikke købt nye sko i syv år, så kan du ikke forvente, at hun vil have dig med hjem, siger han.

Du skal åbne op

Når man har frisket sig selv op og opdateret lidt af gaderoben, så kommer et mindst lige så vigtigt skridt på vejen mod de attraktive tinder.

Man skal være åben og indbydende i sit kropsprog, og det bliver man kun ved at arbejde med og stole lidt mere på sig selv, forklarer Thomas Markersen.

– Jeg har haft klienter, der har været så lukkede i deres kropssprog, at jeg har lokket dem til at begynde til teatersport, for at få dem løsnet op, siger han.

Han forklarer videre, at lavt selvværd ofte hænger sammen med en dårlig kropsholdning, hvor man bevæger sig forsigtigt, eller stift, ofte med blikket rettet nedad. Der er meget at hente på at udtrykke sig og bevæge sig mere smidigt og naturligt.

– En mand der opfører sig naturligt og griner naturligt, indtager rummet naturligt. Han signalerer til kvinder og mænd for den sags skyld, at han er interessant, fordi han er nærværende, fordi han hviler i sig selv.

– Hvad man signalerer til andre med sit kropssprog, er i første omgang underordnet. Det vigtigste er, at man via et åbent og naturligt kropssprog signalerer til sig selv, at man er god nok. Nogle gange er selvsikre menneskers store hemmelighed nemlig blot, at de har et selvsikkert kropssprog og en god  stemmeføring. Jeg plejer at sige, fake it til you feel it. Nogle gange skal du ikke gå mere en ti selvsikre skridt, til du føler dig lidt mere selvsikker, siger Thomas Markersen.

Fire nemme øvelser

For at hjælpe dig på vej har Thomas Markersens herunder skrevet fire nemme øvelser ned til dig, der gerne vil være mere attraktiv i det nye år.

Blikket

Mange mennesker, der lider af ensomhed, kaster blikket ned, når de er ude i verden, som kunne jorden foran deres fødder berige deres liv.

  • Opgave 1: Vær åben og deltagende i dagligdagen. Ret blikket op. Hold blikket over horisonten i de fleste situationer i dit liv. Når man skal øve sig på noget, skal man altid overdrive det. Det vil føles akavet nogle gange, men alt, som man ikke er vant til, kan føles akavet.

Hemmeligheden: Hvad vi tænker om os selv, er meget langt hen ad vejen et produkt af vores måde at forvalte os selv på med vores krop, vores gang, holdning og ikke mindst blik. Nøgleordet er ”værdighed”, i måden vi forvalter os selv på, uanset hvad man måtte føle i situationen. Denne værdighed bliver til sidst en vane: Du begynder langsomt at føle dig værdig.

  • Opgave 2: Notér dig øjenfarven på minimum fem personer af det modsatte køn hver dag. Beskriv øjenfarverne nøje i en dagbog. På den måde bliver du bedre til at holde og dyrke øjenkontakt på en måde, hvor man overkommer sin automatiske tilbøjelighed til at føle, at øjenkontakten er svær, eller akavet, eller farlig – for den sags skyld.

Hemmeligheden: Lige så snart din ængstelige pattedyrshjerne vurderer, at det er okay at kigge folk i øjnene for at notere øjenfarven, lægger den sit vanemæssige forsvar ”at kaste blikket ned” fra sig.

Samtalen

Nogle føler et  ”præstationspres” i samtalesituationen, her hjælper det at erkende, at man ikke har 100 procent ansvar for, at en samtale fungerer. Man har vel i princippet kun halvdelen af ansvaret. Lad være med at være bange for at sige noget dumt. Så længe du er kærlig, kan du slippe væk med at sige fantastisk ubegavede ting.

  • Opgave 1: Hvis du ikke gør dig meget i samtaler, så ring og tal med en ven eller et familiemedlem i minimum en time hver aften. Sid med en liste over ord for følelser, og brug så mange af disse ord som muligt, for at komme i kontakt med hvad der rører sig i dig. Hvis der ikke er sket noget i løbet af dagen, så grav gamle minder frem, eller tal om mulige fremtider. Det lyder måske fjollet, og I vil sikkert grine meget af tiden, og det er okay.

Hemmeligheden: Her får du også den oplevelse, at dine ord for følelser skaber en resonans i den anden, som spillede i musik sammen. Du vil kunne opdage, at evnen til at beskrive hvad du oplever – også følelsesmæssigt, er en gylden vej til at holde en ægte og givende samtale kørende. Når du har øvet dig på denne måde en time hver dag, vil du være bedre klædt på til at samtale med en date.

  • Opgave 2: Hvis du vil have et stensikkert resultat, skal du foretage samtalen med forskellige samtalepartnere. De fleste kvinder vil betragte det som en nobel opgave at hjælpe dig, mand eller kvinde, med at opleve og fortælle om dig selv. Der er altid lokale guruer i venindekredsen. Det her skal du gøre minimum fem gange om ugen i en måned. Undervejs skal du sikre dig, at benytte et stort antal nuancer og forskellige ord for følelser. Du skal næsten blive ulideligt optaget af at fortælle om dine følelser. Du skal blive så ”selvafslørende”, at det ikke skræmmer dig på nogen måde, at sætte ord på det du har oplevet, eller det du føler.

Hemmeligheden: Jo bedre du bliver til dette, des mere vil det gå op for dig, at andre også fungerer sådan, og så vil du få en bedre forståelse for andre mennesker. Du vil også holde op med at fortælle andre, hvordan de skal føle og tænke og mene, fordi du vil respektere andre mere, og her bliver du automatisk en mere stimulerende, behagelig og begavet samtalepartner.

Small talk

Måske er du typen, der skal indse, at small talk ikke er en kedelig og overfladisk social færdighed, men snarere de sparsomt udsmykkede og ofte blanke sider, der går forud de farverige eventyr. Men starter altid bedst med respektfuldt at bladre de blanke sider igennem, ellers respekterer man ikke værket. På sigt må du så finde ud af, om personen mestendels består af blanke sider.

  • Opgave 1: Øv dig i at stille overfladiske spørgsmål til folk, spørgsmål som er lette at besvare. Det kan for eksempel være, ”når det var da et okay møde?”, eller ”lagde du mærke til, hvor meget trafik der var i morges”, ”må jeg tage et stykke kage, hvem har lavet den?”, ”kommer i hvidløg i tunmoussen?” – hvad som helst. Gør det ti gange om dagen. Du må godt komme ud i lidt akavede situationer, for man vil altid være lidt rusten og skæv i starten, når man skal lære noget nyt.
  • Opgave 2: Du skal indlede en samtale med en helt fremmed én gang om dagen. Spørg eksempelvis ekspedienten om noget, eller indled en samtale ved rødt lys på cykelstien. Reglen er at tage udgangspunkt i ”fælles virkelighed”, det er jo derfor vejret er så taknemmeligt et emne at indlede en samtale om. Hvis der er meget travlt i supermarkedet, kan du sige, ”der er nok at lave i dag”, med et smil. Hvis du har afleveret børn i skolen, kan du smilende sige til en anden forælder, ”så lykkedes det igen!”.

Hemmeligheden: En dag har du, uden at være klar over det, af vane, indledt en samtale med den person, der kunne blive en skøn og lækker kæreste for dig.

Få dig en interesse

Vær ærlig. Måske er du simpelthen ikke særligt interessant? Går du op i noget? Har du en hobby? Træner du? Går du til sprog? Er du engageret i en mærkesag? Er du engageret i noget andet og større end dig selv? Der er en gammel regel, der hedder: Find en interesse og bliv interessant.

  • Opgave: Find en liste over ting, som du kan foretage dig i 2016, og book dig ind på diverse hold, aktiviteter, klubber eller lignende. Du skal minimum deltage i én social aktivitet om ugen, hvor du minimum skal føre fem samtaler. Du skal sætte dig ind i emner, som kan være relevante for den pågældende aktivitet, for at få ”et sprog” for det. Du vil muligvis opleve, at det føles skævt og forkert meget af tiden, og det er okay, for du er i gang med at blive klogere på dig selv, du kan ikke vide det hele i forvejen.

Hemmelighed: Af ingenting kommer ingenting. Man kan ikke vente på at livet kommer anstigende. Ofte er det sådan, at vi ikke kan se den rette vej, vi må derfor ofte tage skridtene og have tillid til, at vejen bliver til som et resultat af disse skridt.

 

Ét svar til “Fire nemme øvelser: Sådan bliver du mere attraktiv (TV2.dk, 2016)”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.