At søge psykologhjælp i København – gode råd

Foto

Du døjer måske med stress, angst, depression, lavt selvværd, ensomhed, konflikter eller en forvirring omkring dit liv, karriere eller parforhold. Du har behov for samtalehjælp. 

Men hvordan finder du en god hjælper. En der netop ville være god til at hjælpe dig? 

 

Der er mange psykologer i København. Der er også mange psykoterapeuter, coaches, clairvoyanter, dating coaches, stress behandlere, hypnotisører, massører med videre. Alle som en, mener sig i stand til at løse dine problemer. Det er en jungle. 

 

Selv blandt universitetsuddannede, autoriserede cand psych’ere, der arbejder som praktiserende psykologer, kan det være vanskeligt at finde den rette. Du skal nemlig sortere i hjemmesider med mere eller mindre tekst, der er mere eller mindre forståeligt. 

 

Der tilbydes også mange forskellige måder at hjælpe på. Der er registreret intet mindre end 400 psykoterapeutiske metoder, der virker. Og for at gøre det endnu mere forvirrende, påstår mange, at netop deres metode er den bedste. Men gennem de sidste 30-40 års psykoterapeutisk effektforskning, har vi endnu ikke fundet de vises sten. De fleste traditionelle metoder virker nogenlunde lige godt, så længe at behandleren har god erfaring med den givne psykoterapeutiske metode. 

 

For det ikke skal være løgn, kan det blive endnu mere kompliceret end det: Hvis man googler “psykoterapi, samtalehjælp, psykologhjælp, parterapi” eller tilsvarende, dukker der reklamer op for specifikke behandlere. Men hvem er det, der annoncerer. Jo, det gør den slags hjælpere, der har behov for at annoncere. De, der måske forsøger, at etablere sig? Det er alt andet lige, ikke de bedste hjælpere.

 

Hvad gør de fleste, når de vælger en psykolog?

Når jeg har husket det, har jeg spurgt ind til hvordan folk har fundet frem til netop min praksis. Der er mange forskellige svar, nogle har læst artikler jeg har skrevet i medierne, andre har set gode anmeldelser på Trust Pilot, men de fleste, og dem, er jeg gladest for, fortæller at de er blevet anbefalet af venner og bekendte. 

 

Her er nogle gode råd til dig, der søger samtalehjælp: 

 

 • Vælg en universitetsuddannet, autoriseret psykolog. Vi har de længste uddannelser, er trænet i kritisk tænkning, og har i sagens natur massiv erfaring med samtalehjælp (det er jo også autoriserede psykologer, der underviser på de forskellige psykoterapi- og coaching uddannelser). 
 • Snak med folk du kender, om de kan anbefale en god psykolog? 
 • Alternativt gå på google, og find 3 psykologer. 
 • Spring annoncerne over. 
 • De psykologer du vælger, skal have praksis lidt væk fra hvor du bor (det kan godt være mærkeligt at skulle møde din psykolog i den lokale Irma), måske 5 km væk fra din bolig.
 • Skriv din problemstilling ned, som du ønsker at arbejde med. Prøv at holde det på under en halv side.
 • Sæt dig for at ringe til de tre psykologer. Hør hvordan den enkelte psykolog ville arbejde med netop din problemstilling. 
 • Lad ikke samtalen vare mere end 10 minutter. Alt over det, betragtes af de fleste psykologer som gratis arbejde. 
 • Mærk efter undervejs i samtalen, om du fornemmer en god relation. 
 • Hvis du er i tvivl om hvem du skal vælge, kan du aftale at den første session, er en slags prøve, på om det er det rigtige for dig. 
 • Du kan også, fra begyndelsen af aftale, at du vil skrive og bede om session nr 2, når du har sovet på, om det er den rette hjælp for dig. 
 • Hvis den enkelte psykolog ikke har tid i kalenderen, eller måske ikke tænker sig den rette for dig, så bed om en en anbefaling om andre behandlere. De fleste af os har et stort netværk, og kender til kollegaer med specialer, der måske netop retter sig mod din problemstilling.

—oooOOOooo—

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.