Dagbogsværktøj: Liste med ord for følelser og fornemmelser

Hermed en simpel opskrift på “ekspressiv” dagbogsskrivning.

Det styrker ens liv på adskillige niveauer når man bliver bedre til præcist at iagttage hvordan man har det med ting, når man kan sætte præcise ord på det, og når man kan kommunikere det.

Opgaven er simpel: Beskriv daglige oplevelser og benyt minimum 10 ord fra listen hver dag.

Din personlige udvikling ligger som regel i udvidelsen af dit ordforråd, repræsenterende en bedre evne til at symbolisere hvad der foregår i dig. Brug derfor gerne en stor variation af ord for følelser. Effekten svarer lidt, til det, som du får ud af mindfulness meditation: En øget opmærksomhed, et mere positivt sind og, i dette tilfælde, et bedre og mere socialt ordforråd så du tilmed bliver bedre til at kommunikere og får styrket dine relationer.

Skriv i min. 5 dage om ugen i en måned.

Benyt aldrig en overvægt af ord for negative følelser.

Bare kom i gang! Du vil med garanti ikke fortryde det.

 

Liste med ord for følelser

Lyksaglig, glad, henrykt, overstadig, lystig, taknemmelig, festlig, ekstatisk, tilfreds, opmuntret, let, opløftet, lettet, jublende, jovial, snaksaglig, nynnende, legesyg, sorgløs, mild, ubekymret, strålende, uskyldig, barnlig, fjoget, pjattet, tilfreds, euforisk, henrykt, i godt humør, kammeratlig, på toppen.

Vred, irriteret, rasende, fjendtlig, krænket, ærgerlig, ophidset, hadefuld, aggressiv, bitter, frustreret, fornærmet, hidsig, oprørt, kritisk, hævntørstig, forsagt, rasende, ophidset, modsat, væmmelse, gal, gnaven, passiv-aggressiv, bandende, harmdirrende, oprørsk, utålmodig, fornærmet, trang til at kontrollere andre.

Harmonisk: Fredfyldt, rolig, ro, god, utvungen, komfortabel, fornøjet, opmuntret, tilfreds, tilpas, stille, afslappet, afklaret, klar, velsignet, lykkelig, sikker, afbalanceret, ok, taknemmelig, ægte, tryg, selvsikker, kreativ, stærk, kreativ, modtagelig, opløftet, oprigtig, tilgivende, opfyldt, rigtigt.

Depressiv, skuffet, modløs, skamfuld, kraftløs, mindreværdig, skyldig, utilfreds, elendig, selvkritisk, nede, fremmed, afvist, udelukket, skyld, socialt isoleret, tung, tungsindig, trist, modløs, fortvivlet, rastløs, glædesløs, selvhadende, nærig, gnavne, indesluttet, indelukket, sur, fokuseret på fejl og mangler, vranten, lukket, energiforladt, overfølsom, tilbagetrukket, øm, skrøbelig, lidende.

Levende, legende, modig, energisk, i topform, stærk, viril, intens, frigjort, optimistisk, legesyg, ivrig, livlig, spændt, vidunderlig, pirret, underholdt, ungdommelig, aktiv, kommunikerende, ligeværdig, opstemt, intelligent, lyst til at dele, givende, generøs, fantastisk, morsom, vigtig, fællesskab.

Forvirret, tvivlende, usikker, ubeslutsom, rastløs, konfus, dissocieret, låst, tøvende, flov, genert, fortabt, urolig, anspændt, stresset, ukomfortabel, stresset, uærlig, uægte, stridslysten, distraheret, mistillidsfuld, akavet, afventende, nysgerrig, uafklaret.

Ligeglad, ufølsom, uinvolveret, reserveret, kold, åndsfraværende, uinteresseret, uimodtagelig, træt, robotagtig, langsom, doven.

Bange, angst, frygt, forfærdet, mistænksom, bekymret, selvoptaget, stiv i det, usikker, utålmodig, intolerant, skræmt, panisk, nervøs, bange, truet, fej, forsigtig, overforsigtig, anspændt, aggressiv, angribende, i forsvar, fjendtlig, på vagt, vagtsom, bekymret, selvoptaget, selvbevidst, frossen, hæmmet, paranoid, stiv af skræk, urolig, ængstelig.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: