Foredrag

Jeg brænder for, og har skabt foredrag om følgende 4 områder. 

 

Kønsforskelle i kærlighed, arbejds- og studieliv.

Forskning og erfaringer fra erhvervspsykologi og klinisk praksis. Fra psykometri til mytologiske perspektiver. Foredraget kan tilpasses. På Nationalmuseet, ifm min deltagelse som ekspert i “Gift ved første blik” talte jeg om kønsforskellene som jeg oplever dem når jeg coacher og laver parterapi. Andre gange tager jeg afsæt i de diskussioner der foregår i tiden, og sætter latter, tanker og snak i gang både under og efter foredraget. Efter aftale kan der laves samtaleøvelser undervejs. Som medlem af manderådet, har jeg fingeren på pulsen hvad angår køn og samfund.

 

Trivsel og velvære i arbejdslivet

Efter et årti hvor man primært har fokuseret på arbejdsmiljø, ledelse og organisering som årsager og potentielle løsninger på stress epidemien, er det blevet tid til at kaste lys på hvad den enkelte person kan gøre for at mindske stress og bedre trivsel. Jeg har 15 års erfaring som klinisk psykolog med stressramte. Hør om de sociale strategier der skal til for at sikre gode relationer og psykisk velvære i det moderne arbejdsliv. Hør om begreberne “mindset” og “positiv stress”. Der er grænser for hvor meget den enkelte kan påvirke strukturerne på sin arbejdsplads, men der er næsten ingen grænser for hvor meget man kan arbejde med sig selv, for at værne om ens gode humør og helbred nærmest uanset omstændighederne.

 

Kan man virkelig “træne adfærd” i organisationen?

Ja, og det er sjovt og effektivt. Hør om psykologien og logikken bag adfærdslaboratorier, hvordan man kan træne adfærd i et væld af forskellige jobsituationer i såkaldte “jobsimulationer”.  Hvordan virker det, og hvorfor er det fremtidens måde at opkvalificere arbejdskraft på i organisationer? Se mere op JobZimulator.com hvor jeg fungerer som konsulent.

 

Nye perspektiver på psykiske problemer

Psykoterapien og psykiatrien har længe været under forvandling, fra en forandrings- til en “accept” dagsorden. Hør om hvordan vi er ved at ændre måden vi forstår psykiske problemer på. Jeg har personligt skabt et paradigme, om man vil, der kan kaldes “eksistentiel-mytologisk psykoterapi”, som på afgørende måder a) er solidt funderet i biologi, videnskab og oplevelse og b) er radikalt anderledes end de terapiretninger der dominerer i vores tid.

Hvis du vil have et indblik i hvordan jeg formidler, vil jeg anfale dig at klikke ind på nogle af artiklerne herunder.

Kronik i Weekend Avisen om maskulinitet

Debatindlæg i Weekend Avisen om problemet ved transaktivismen

Artikel i Jyllandsposten om drenge der “underperformer”

Artikel på DR.dk om ærlighed og uærlighed mellem mænd og kvinder

Artikel på DR.dk om forelskelse ifm min deltagelse i Sundhedsmagasinet

Artikel på DR.dk om singleliv vs. parforhold.

Long read i Berlingske om kærlighed og parforhold

Power poses” – gode råd til et sundt kropssprog i Ude og Hjemme

Artikel på DR.dk om vejvrede

Thomas som trækplaster ved Mungo Parks Teater om mænd og biler

Referencer

Har afholdt foredrag om kognitiv terapi, brugen af natur i terapi, evidensbaseret coaching, kommunikationsteknikker, stress og hjernen, motion og psyke, mænd og kvinder og kærlighed, dating og følelser og emotioner i undervisningssituationen. Jeg har flere gange fungeret som keynote speaker og ordstyrer, bl.a. da den kendte hjerneforsker Daniel Siegel optrådte på den Sorte Diamant:

“…jeg kan varmt anbefale Thomas til en hver virksomhed, der har behov for en tovholder, eller konferencier. Han fik skabt tryghed og et godt humør hos deltagerne med sit varme og intelligente perspektiv på hjerne og psyke” – Jeanette Oxlund, cand mag.. 

“Thomas Markersen deltog som keynote speaker på vores afslutningskonference for et Nordplus projekt. Her gav Thomas en illustrativ, levende og øvelsesbaseret indføring i centrale og komplekse teorier, der skabte et godt fundament til at få aktiveret den nye viden i egen praksis.” – Tue Sanderhauge, Direktør 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: