Retreat: Samtaleteknik, intuition og bevidst samvær.

Det er utroligt spændende at opdage, at man kan ”tappe” ind i egen intuition med helt konkrete redskaber, og det vil vi gerne dele med jer! Derfor har vi skabt et Retreat til dig, der arbejde med mennesker.

Forskningen kan nu byde på flere undersøgelser der viser, at folk der arbejder med patienter, borgere eller klienter med afsæt i bevidst nærvær, mindsker stress, øger deres trivsel og bedrer kvaliteten af deres arbejde.

Læger, der benytter sig af mindfulnessbaseret bevidst nærvær og ”mavefornemmelsen” i det daglige arbejde med patienter, foretager således bedre anamnese samt reducerer egen stress og mindsker risiko for udbrændthed. Den større grad af indlevelse i både egen og andres oplevelser forbedrer efter al sandsynlighed også samarbejds- og lederevner.

På dette retreat vil du få træning i “bevidst samvær”.

Inden for forskellige nicheområder af meditations- og terapiverdenen, er der udvirket metoder, der styrker det ”bevidste samvær” i samtalen. Vi har udplukket en håndfuld af de metoder og vil introducere dig til dem.

Vi tager derudover afsæt i en enkel teori og har fokus på det “oplevelsesorienterede”. Man får ved tilmelding tilsendt en læseliste, men det er ikke nødvendigt at studere, for at få et godt udbytte af vores øvelser.

Du får på Retreatet trænet dine iagttagelses- og observationsfærdigheder, samt indlært konkrete strategier til at benytte dig af din intuition og dine evner til ”bevidst samvær” i det daglige.

 

Om Retreatet

 • Du bliver trænet i et bevidst nærværende mindset med øvelser i observation og beskrivelse.
 • Du bliver trænet i bevidst brug af intuition.
 • Du bliver trænet i at tilgå din ”mønstergenkendelse”, således at mere af din erfaring kan benyttes i det daglige arbejde.
 • Du lærer dig selv bedre at kende og bliver bedre til at udtrykke hvad du oplever, føler, tænker og mener på en måde der styrker din fornemmelse af integritet, medfølelse og autoritet.
 • Du (gen-)finder motivationen for arbejdet med patienter, borgere eller klienter.

 

Med mere bevidst nærvær i de daglige samtaler vil du kunne opleve:

 • Mere kvalitet i samtaler.
 • Mere effektivt tilgang til at kunne optage din anamnese/afdække. problematikker/styrker.
 • Bedre compliance og generelt samarbejde.
 • Mindre stress, højere trivsel.
 • Bedre interaktion i dine relationer.
 • Mere bevidst nærvær i dagligdagen.
 • Styrkelse af din kommunikation.
 • Selvindsigt og selvudvikling.

 

Praktisk

Dato: lørdag d.15/9 til søndag d.16/9

Forplejning : lørdag frokost og til aften middag, samt snack og kage om eftermiddagen,, søndag morgenmad og frokost samt formiddags snack. Hertil kommer kaffe, te, vand, sodavand og vin til middagen. Lørdag aften tændes op i bål i større hytte, hvor der er fri snak og mulighed for guitarspil og sang.

Overnatningen foregår i en hytte, 2 mandsværelser, eller i en sovesal, man er også velkommen til at medbringe eget telt. Medbring selv liggeunderlag, sovepose/dyne og pude.

Sted: Retreatet afholdes på Bakkevej 26, 4392 Dianalund. Det er et privat udlejet hus med stor anlagt have og skov. .

Pris: 3.100,- ex moms begge dage, inkl materialer og forplejning. Kursusbevis gives.

Sidste dag for tilmelding til Retreat i September lørdag d.1/9. Når vi har modtaget betaling er du dermed tilmeldt Retreatet.

For yderligere information er du velkommen til at ringe på tlf. 28700900 eller send en mail til thomas.markersen@gmail.com.

Undervisere:

Psykolog, cand. psych aut. med ekspertise i kognitiv terapi Thomas Markersen

Konsultationssygeplejerske, coach og ekspert i sundhed, livsstil og trivsel Maria Roel

Thomas har uddannet mindfulness instruktører på kursusstedet Atwork og har arbejdet med mindfulnessbaseret kognitiv terapi i 15 år som privatpraktiserende psykolog. Han har rådgivet og holdt foredrag om det for bl.a. medicinstuderende, Folkesundhed København, Center for hjerneskade og var for nyligt vært på konferencen om bevidst nærvær og hjernen med forskeren Dan Siegel. SONY producerede en CD med mindfulnessbaserede visualiseringsøvelser med Thomas Markersen ved navn: ”Tanke Timeout”, som man nu kan finde på Spotify.

Maria har 18 års erfaring som sygeplejerske og vejleder patienter i positive livsstilsinterventioner som konsultationssygeplejerske i en stor almen lægepraksis. Hun har desuden egen virksomhed hvor hun som certificeret coach bla. hjælper stressramte med at genfinde bevidst nærvær og egne ressourcer. Endvidere er hun uddannet som positiv psykologi vejleder, hvor mindfullness og bevidst nærvær er centralt. I de senere år har hun undervist i yoga og har trivselshold, hvor fysisk og mental træning er i fokus.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: