Fordybelsesrejsen

Photo Dan Cook.

Efter 15 år som psykolog med forskellige metoder, som med besværligt tilgængelige modeller beskriver nøjagtigt de samme underliggende principper – og alle udråbt som den hellige gral, med metakognitiv terapi som det største blålys, blev jeg træt. Jeg blev træt af psykoterapien som videnskab.

Det værste var dog min tiltagende erkendelse af, at metoderne måske nok får folk til at slappe af, men de “affortryller” samtidigt vores eksistens med de mange velmente abstraktioner, kasser og manualer. Eksistentialismens uskyldige fokus på mening og vores evige barndoms behov for eventyr og drama, relegeret til bagerste række i den voksende videnskab af psykoterapi. Eller værre endnu; udråbt til skurken!

Som var det spraglede og evigt dynamiske liv tjent med æter og en knappenål i ryggen i psykoterapiens montre?

Det er klart at afgrunden af vores eksistens virker skræmmende, for den der aldrig har prøvet at flyve. Hvad det så end vil sige, for den enkelte. Vi har alle behov for at skutte os, men kun for at samle kræfter til at sprede vingerne! Psykoterapien er blevet en trøstekunst, og det skal retteligt være en “flyvekunst”!

Derfor tog jeg fat i en af mine venner, Søren Bramsted som er en af landets få og allerdygtigste “historiefortællere”, og spurgte ham, om han havde lyst til at hjælpe mig med et projekt: At forstå psyken og selvet med litteraturen og kunsten som spejl. At vække poesien til live i menneskets tjeneste. Han sagde ja. Så oprettede vi “Fordybelsesrejsen”.

Lad blot andre undervise i hvad døde mennesker sagde, som var det et bevis for liv. Vi vil i fordybelsesrejsen forsøge at opleve litteraturen med højtlæsning og samtaleøvelser om teksterne, samt spise og drikke lystigt efter inspiration af de udvalgte forfatteres herkomst og tilbøjeligheder.

En gang om måneden mødes vi sammen med de, der har lyst til at deltage og endevender nogle af litteraturens perler, og gransker hvad det vækker i os, hvorfor, og hvordan det kan inspirere os.

Velkommen til en gruppe hvor vi altså leder efter “selvet” i litteraturens og kunstens spejl.

Det kan være, at det bliver til bog (man ved aldrig) der vil “disrupte” psykoterapien lidt – vil du være med? Så bare duk op… alle er velkomne. Se mere HER. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: