Dannelsesrejse. Retreat 2019 Kunsten at leve livet meningsfuldt.

 

Retreat i Genova, Norditalien. 2019!

En uge med fokus på dig selv. Dit sind. Din sjæl. En uge med vandreture, nydelse og livsfilosofi. Få en dybere selverkendelse via sanse-, skrive- og samtaleøvelser med afsæt i oplæg og læsning af klassiske tekster af blandt andre Camus og Montaigne. HC. Andersen kaldte denne del af Italien for verdens smukkeste. Nogle af den moderne tids største tænkere har hentet inspiration i netop dette område. Stedet er altså nøje udvalgt som baggrund for vores dannelsesrejse.

Temaer: Bevidst nærvær, lyrik og poesi, dannelsens grundbegreber, meningsfuldhed, eksistentialisme, kærlighed, venskab og selvet.

Metoder: Undervisning, vandring, skrivning og samtaler.

Inspirationskilder: Michel de Montaigne, Nietzche, Antoine De Saint-Exupéry, Camus og den humanistiske psykologi.

Retreatet afholdes to gange. Første gang d. 8.-15. April. Anden gang d. 13. – 20. maj 2018.

Kursuspris: 11.500 .-

Dette inkluderer delikat kost og logi i original italiensk bolig, samt materialer og undervisning.

Transport København – kursussted retur, bekostes af kursist. Uden for sæsonen svinger prisen for flybilletten, men ligger et sted ml. 500 – 1000 kr. tur/retur. Toget til kysten koster omkring 200 kr.

Informationsaftener

Tirsdag 30/1 Adresse: Julius Valentinersvej 18, 4. sal, 2000 Frederiksberg  

Kontakt: soren.bramsted@gmail.com Tlf.: 26255887

                thomas.markersen@gmail.com Tlf.: 28700900

 

—ooo000ooo—

Det daglige program

8-9:30 Vandring

9:30-10:30 Brunch

10:30-13 Dagens tema

13-14 Let frokost

14:30-17 Vandring

18-19 Middag

19-20:30 symposium/fritid

Metoder: Oplæg og undervisning – Vejledte samtaler – Skriveøvelser – Læsning – Vandring – Dagbog, notesbog – Symposium

Nærvær. Øvelser i at ankomme. Om at observere, iagttage og beskrive. Kunsten at folde nuet og tankerne ud i samtaler og skrivning.

Vandring og dannelse. Nogle af de største filosoffer og forfattere fik deres bedste idéer på vandreture, vi tager notesbog med og går i deres fodspor.

Meningsfuldhed og eksistentialisme. Vi taler om at finde egne eksistentielle sandheder i en tid med stor tvivl, valg og fravalg. Vi taler om at finde formål og eksistentiel tyngde.

Kærlighed, venskab og singleliv. Vi analyserer på relationerne i vores liv, på spillet mellem det maskuline og det feminine i os selv og mellem hinanden.

Minimumskrav til tilværelsen. Vi taler om hvad vi hver især vil kræve af vores hverdag og vores fremtid, samt kunsten at kunne kommunikere egen sandhed så godt som muligt. Autenticitet.

 

søren.jpgSøren Bramsted. Historiefortæller, forfatter og underviser. Søren underviser blandt andet i erotisk skrivning hos Joan Ørting, og er for tiden fast historiefortæller hos Carlsberg. Hans spidskompentence er mundtlig og skriftlig formulering og formidling af vores indre strømme, hvilket netop er et af omdrejningspunkterne på vores retreat.

 

tbm

Thomas Markersen. Autoriseret psykolog. Filosofi- og idéhistorienørd og blogger. Med hundredevis af artikler og TV optrædener er han en aktiv del af samtalen om psykologi og livskunst i Danmark.  Har i 15 år arbejdet som terapeut, konsulent og underviser. 

 

Herunder: Billeder fra Rapallo/Genova, hvor Friederich Nietzsche og HC Andersen nedfældede mange af deres tanker. Det er dette eller tilsvarende hus vi kommer til at bo i.

hus udefra

swimming pool

rapallo

t og v og s

Published by thomasmarkersen

Praktiserende psykolog og konsulent i erhvervslivet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: