Avisen: “Den danske kvinde er umulig…” Mange mænd er forvirrede. Her kan du få det lille kørekort til moderne kvinder.

 

Avisen. Mand har kæreste fra Asien. Mand mener at danske kvinder er for besværlige. Læser med en eller anden grad af nysgerrighed artiklen, selvom emnet om hvor vidt ”danske kvinder er umulige?” virker lidt umuligt i sig selv. Der er jo gevaldig forskel mellem alle mennesker.

Hvad er det egentlig han brokker sig over? Jeg læste lidt om ham, og så, at han er en slags herlig provo, hvorfor diskussionen ikke kan starte her. Sagen er den, at man ikke ved, om manden virkelig mener det han siger. At han for eksempel udtaler, at han er bange for, at blive udsat for nedgørelse af feminister og i samme ombæring lægger sig ud med dem, siger jo noget om, at konfrontationen måske ikke er så frygtet endda.

Som sædvanligt, når jeg skal belyse et emne for mig selv, funderer jeg over hvad alle de store tænkere har nedfældet om det. Nietzsche beskrev blandt andet, at i samfund hvor mænd ikke er maskuline, maskuliniserer kvinderne sig selv. Måske vi er vidner til noget i den boldgade. I hvilket tilfælde manden, der brokker sig over den danske kvinde, der ikke vil have sex med ham, måske bare skal oppe sig, så hun får lyst til at føle sig som hans kvinde, i stedet for det lidt kønsneutrale brokkehoved hun har måttet gøre sig til, for at holde styr på det hele.

De fleste mænd tænder jo heller ikke på kvinder, der er brovtende og ser ned på os. Man kan mene om det hvad man vil i en tid hvor psykologi og seksualitet politiseres med socialkonstruktivisme, men mandens potens er som oftest bundet op på følelser af tilstrækkelighed (parasympaticus).

Det der fik mig til tasterne var, at brok over andre, for eksempel ”danske kvinder”, ofte vidner om bitterhed over skæbnen samt ansvarsfraskrivelse. Bitterhed og uansvarlighed er decideret umandigt.

Så, mand, start med dig selv. For når du har fået styr på dig selv, kan du – hvis du gider – brokke dig over tilværelsen med en eller anden grad af legitimitet.

Det lille kørekort til moderne kvinder

 

 1. Vær så sød som muligt.
 2. Prøv at holde det du lover.
 3. Hold fast på dine eksistentielle sandheder, dét der er vigtigt i dit liv. Kvinder elsker at vi holder fast på et eller andet, således oplever de modstand og tiltrækning. Det kan gå ud over tiltrækningen hvis man er for ens, eller for enige.
 4. Elsk hende selv når hun er umulig. Elsk hende især når hun er umulig. Så lærer hun at slappe af. (Behaviorismen virker ikke på kvinder, du skal faktisk netop vise kærlig tålmodighed når hun er sur, så får du mindre af det sure.)
 5. Vær klar på at forlade hende, hvis hun ikke kan give dig intimitet, eller hvis hun er meget nærig med sig selv.
 6. At insistere på sex er også godt for hende. Gør sex til et naturligt samtaleemne.
 7. Kvinder gider som regel ikke at have sex med os når vi er for dumme eller aggressive. 
 8. Hvis du vil ødelægge dit sexliv, skal du bare være affejende i tonen, så slukker hun som hev du stikket ud af hende.
 9. Hvis en kvinde har sex med dig, selvom du lige har trynet hende, kan du betragte det som et nederlag og ikke en sejr.
 10. Det vigtigste af alt, er, at du jævnligt giver hende uglet hår og en ømhed der kan minde hende om hende selv.
 11. Begynd at erfare, at det hun brokker sig over, som regel er manglende kærlighed forklædt i alskens sære udflugter om dit og dat.
 12. Lad derfor endelig være med at tage alle hendes ord alvorligt.
 13. Lad samtidigt endelig være med at ignorere hende.
 14. Forstå at hendes løsning ofte er informationsdelingen i sig selv. Følelser er også information.
 15. Forstå at hendes lyst til at diskutere fortid beror på hendes store interesse for og hukommelse af relationelle begivenheder. Sig til hende, at du simpelthen ikke kan huske det, at hun sikkert har ret, og spørg hvad hun vil have at du gør.
 16. Hvis et parforhold er som et solsystem, oplever kvinden sig selv som solen. Af og til skal hun have overblik over alle hendes elementer. Således er hendes mål ofte harmoni, ikke løsninger. Solen skal ingen steder hen.
 17. Vær spontan og lidt skør, for her giver du hende mulighed for at se sine egne utallige aspekter reflekteret i dig. Din kompleksitet bliver et spejlkabinet for alle siderne af hendes sjæl.
 18. Vær aldrig for nem. Hvis du bliver for nem kommer hun bare til at distribuere sin kærlighed på andre, der har større behov for hendes varme.
 19. Du må ikke gøre din kvinde til din slave, for mange kvinders kærlighed er så stor at de nemt kommer til at lade sig underkaste for andres bedste. En slaves øjne funkler ikke. 
 20. Gør dit bedste for at hjælpe til så meget du orker i hjemmet.
 21. Lad være med at blive fed. Frygt sofaen lige så meget som du elsker den.
 22. Lad være med at tro, at du har lige så meget styr på forholdet og hjemmet som hende, samtidigt skal du heller ikke resignere og blive en idiot, der ikke engang kan købe ind.
 23. Lad være med at tro, at du har regnet hende ud, for det vil aldrig nogensinde kunne lade sig gøre, levende ting er i konstant bevægelse.
 24. Vedligehold din nysgerrighed omkring hendes erfaringer, tanker og følelser.
 25. Vær ærlig omkring hvem du er, og hvad du kan holde til. Lad være med at tro, at du kan være hendes veninde, for du vil køre træt i snakken og så kan I blive uvenner.
 26. Styrk din kvinde dagligt, for hun er også et spejl på din egen dyd.

Hvis du kan lide hvad du læste så send mig en kop kaffe på mobile pay 202131…, så giver du mig muligheden og motivationen til at producere flere psykologiske poetiske tekster.

 

 

 

Published by thomasmarkersen

Praktiserende psykolog og konsulent i erhvervslivet

23 thoughts on “Avisen: “Den danske kvinde er umulig…” Mange mænd er forvirrede. Her kan du få det lille kørekort til moderne kvinder.

 1. Spørger du mig er dette kørekort spot on og jeg har sendt et link til min kæreste. Men hvad så med den anden vej? Skriver du ikke også lige et kørekort til os kvinder? For vi kan da vist også sommetider have brug for nogle tommelfingerregler… Med høje forhåbninger og tak:-) Emilie

 2. Tak
  Tak
  Tak
  Rigtig rigtig meget af dette skriv rammer ret godt!
  Råb det endelig gerne ud fra tårnene –
  bare højere 🙂
  Fik jeg sagt tak? 😉

 3. Endnu en “kvinder er sådan her og her er hvad du skal gøre for at tilfredsstille hende”.

  Jeg ville ønske der var bedre plads til forskelligeheder og ikke generaliseringer.
  Måske når du møder en kvinde, kunne det være uden kørtkort og uden at prøve at være på forkant og “regne den ud” og uden fordomme og sammenligninger, med den sidste kvinde du mødte. Men bare møde et helt nyt menneske med et åbent sind.

 4. Enig med Emilie, lige pånær punkt 20. Hvorfor skal mænd “hjælpe til”? Der er opgaver, der skal klares og dem må man dele mellem sig, og være enige om, hvem der gør hvad. Og hjælpe hinanden.

 5. Mænd og kvinder…dem og os….
  Vist er der forskel på mænd og kvinder… og forskel på individer…
  Vore forbilleder i opvæksten…og vore egne evner til at være sunde forbilleder. ..er måske nok så vigtige..

 6. Jeg tror at jeg har skrevet noget der er enkelt men så svært at sætte ord på, at brugen af poesi og humor er de eneste måder at yde det retfærdighed på.
  Det er blevet læst herinde 34000 gange, hvilket siger mig noget om, at vi savner dybde i vores daglige sprog, og i vores forståelser af os selv og hinanden.
  Jeg ville ikke skrive “mænd er sådan og kvinder er sådan”, jeg ville netop opløse det banale og åbne vores øjne for verdens fantastiske dramaer i kærlighedens univers.
  Og hvis du har læst så langt, at du er nede i kommentarsporet tror jeg godt at du ved hvad jeg mener …

 7. Det største problem mellem mænd og kvinder ER….. Både Kvinder og Mænd har dårlige erfaringer fra tidligere forhold……….. og mange gør den fejl, at de går ind i et nyt forhold men nogle tanker om, at dette gjorde jeg i det andet forhold, det skal jeg IKKE gøre igen….. man tillægger den nye partner egenskaber fra det gamle forhold og så skal det jo gå galt….
  Eksempel… Jeg mødte en mand, og tidligt i forholdet sagde han: “jeg vil aldrig komme med en buket blomster til dig” – jeg så spørgende på ham og han fortsatte: “i mit tidligere forhold, når jeg kom med blomster til hende purgte hun: “hvad har du dårlig samvittighed over?”

  Når man går ind i et nyt forhold, skal man ikke sammenligne og ej heller frygte at gøre de “samme fejl” igen…. vi er jo forskellige og vi reagerer forskelligt…

  Ønsker alle singler en sød og lækkeer partner, der vil have sex, nærhed og mange gode gring 🙂

  1. Vi kan ikke undgå at projicere alt muligt på hinanden, men det er klart der også er uhensigtsmæssige projektioner, og det er kærligheden ikke tjent med ❤️

 8. – og jo ældre vi bliver, jo større er risikoen for en tung bagage ..
  En gang i mellem skal vi tømme kufferten – og rejse videre – lettere …

 9. Kæden hopper altså af her!
  Hvis man som mand prøver at følge de her punkter i forsøget på at være En Rigtig Mand, så mister man sin maskulinitet i forsøget.
  Hvis man derimod hviler i sin maskulinitet og elsker sin kvinde, så kommer de fleste af de her ting naturligt.

 10. Og til jer kvinder, der godt kan lide den her liste: hvis I er typen, der mødes med veninderne og sidder og brokker jer over jeres mænd – så har I måske i virkeligheden ikke gjort jer fortjent til Mr. Perfect, der rummer jer og elsker jer betingelsesløst. Lige tiltrækker lige.

 11. Problemet med sådan en liste her er, at hvis man som mand prøver at leve op til den, så mister man sin maskulinitet i forsøget.
  Hvis man hviler i sin maskulinitet og elsker sin kvinde, så kommer de fleste af punkterne af sig selv.

 12. Hvad så, Thomas – vil du ikke godkende mine kommentarer?
  Jeg vil gerne have en dialog med dig, hvis du synes jeg skyder ved siden af målet. Måske kan jeg få en anden forståelse af at høre din vinkel på det her.
  Mvh. Prasad 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: