Er der forskel på dating på landet, og dating i storbyen? (fra dr.dk)

Psykolog Thomas Markersen: Landsbypar klarer sig bedre end storbypar

– Lidt karikeret sat op kunne man sige, at der stadigvæk er forskelle på dem fra landet og dem fra storbyen, når det handler om dating og den første tid.

– Parrene fra ’landet’ laver umiddelbart ikke så mange bedømmelser og kategoriseringer af hinanden, så de kan tillade sig selv at lære den anden at kende.

– Storbymennesket er blevet så overstimuleret, at vi vurderer ting på et splitsekund hele tiden. Vi vurderer ud i godt/dårligt, dumt/klogt, smukt/grimt, rigtigt/forkert, dygtigt/amatøragtigt. Og vi vurderer så hurtigt, at vi i dag primært – 90 procent af tiden – forholder os til vores egne tanker i stedet for virkeligheden.

– Det er fordi, det hele skal gå så stærkt, at vi laver disse lynhurtige kategoriseringer af andre, og idet vores virkelighed langt hen ad vejen er konstrueret lokalt mellem mennesker, får vi nemt andre til at deltage i vores forhastede konklusioner om ting.

– Dem på ‘landet’ vil måske snarere tillade den anden at træde mere ind i deres sind i og med, at de ikke har så mange lynhurtige vurderinger. At komme igennem til et storbymenneskes hjerte kan i modsætning til det betragtes som et forhindringsløb igennem et utal af filtre af forhastede projiceringer fra den andens sind.

Published by thomasmarkersen

Praktiserende psykolog og konsulent i erhvervslivet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: